neděle 30. září 2012

Tónovací krém Essence My Skin

Jak jsem již slíbila, jako poslední z řady produktů My Skin, který jsem si v Německu pořídila je tónovací krém.



Co slibuje výrobce?
Intenzivně hydratační krém s dotekem make-upu zanechává pleť přirozenou a rozjasněnou. Formula obsahující broskvový olej a extrakt z plodů acai o pleť pečuje, chrání ji a hydratuje po dobu 24 hodin. Pigmenty odrážející světlo poskytují pleti zdravý a svěží jas. Obsahuje uva/uvb filtry a ovocnou vůni.



Co říkám já?
Abych pravdu řekla, testuji ho už docela dlouho a z celé řady My Skin výrobků, které jsem vám představila, na mě tento krém udělal asi největší dojem. Řekla bych doslova: "Za málo peněz, hodně muziky". No uznejte, za 2 eura by nikdo asi neočekával přílišný zázrak a ani já jsem ho neočekávala, ale musím říct, že mě opravdu mile překvapil.
Začala bych jeho velice pěkným balením, které zaujme na první pohled a taky báječnou vůní, opravdu jako broskvičky. Nic vtíravého, ale jen příjemný nádech ovoce, takže i když parfémované krémy nemáte rádi, myslím, že se nemusíte nijak obávat.
Krém se prodává ve dvou barevných variantách, a to light skin a medium to dark skin. Jelikož ke krémům nebyly přiloženy testery, musela jsem se rozhodnout na slepo, a  i když jsem v létě opálenější, řekla jsem si že si vezmu přece jen ten světlejší a myslím, že mi perfektně sedne jak v létě, tak v zimě, protože jakmile ho rozetřete, úplně se přizpůsobí barvě vaší pleti.



Má být rovněž oil-free. Já mám pleť spíše smíšenou a musím říct, že se krásně vstřebá a neleskne se. Co se týče nedokonalostí, tak zakryje jen velice málo. Spíš barvu pleti opravdu krásně sjednotí, ale jestli máte větší problémy s barevnými přechody, možná pro vás bude přeci jen málo krycí, navrstvit se totiž dá opravdu jen trochu, mě však takhle plně vyhovuje. Prozáření jsem si všimla také, zanechá jakoby takový zdravější nádech a když pak přidáte jen trochu korektoru pod oči a na potřebná místa, budete mít pocit přirozeného "nepřepatlaného" vzhledu. Je tedy ideální pro klasické denní líčení, které by mělo být spíše přirozené. Na večer bych šla přeci jen do něčeho více krycího.


S výdrží rovněž problém nemám (je důležité upozornit, že jak pod BB cream, tónovací krém i make-up používám vždy klasický hydratační denní krém) s přepudrováním mi na oblečeji vydrží celý den, neotírá se, ani nedělá skvrny.

Já jsem z něj tedy unešená a kdybych ráda nezkoušela nové věci, tak si ho stoprocentně znovu pořídím. Dala bych tedy 9/10ani nevím, proč bych ten jeden bod ubrala, ale prostě na desítku by musel mít ještě něco extra, třeba vypouštět feromony :D


Jak jste na tom s tónovacími krémy vy? Používáte je? Máte nějaké nejraději? :-)


Prostě a jednoduše tak.

Předem bych se strašně chtěla omluvit za svoji dlouhou nečinnost, ale v posledním týdnu se toho tolik událo. Stěhovala jsem se na kolej, měla první týden školu a musela jsem toho  tolik, zařídit, vyřídit, udělat a koupit. Proto jsem ale vůbec neměla čas prakticky na nic. Mám pro vás spoustu článků předpřipravených, ale do každého mi vždycky něco chybí. A abych vám to vynahradila, hned teď vám ukážu několik málo nových věcí, co jsem si pořídila. Doufám, že máte new in články rádi, vím, že někomu vadí, ale já se vždycky ráda podívám, kdo si co nového koupil a třeba se i inspriruji pro sebe. A hned večer vám přinesu recenzi na poslední produkt z řady Essence My skin, který vlastním.


Samozřejmě, že vše otestuji a co nejdříve vám vše ukážu detailněji a v plné kráse! :-)

sobota 22. září 2012

Moje oblíbené pleťové masky

Dneska jsem se rozhodla zase pro trochu kosmetiky, a protože se pomalu, ale jistě blíží chladnější počasí, měli bychom naší pleti po náročném létu věnovat trochu té extra péče a připravit ji na nadcházející zimu. Proto jsem se dnes rozhodla ukázat vám sbírku mých oblíbených pleťových masek. Někdo si řekne, proč mít 3 masky, když stačí jedna? V dnešním článku se vás pokusím přesvědčit o opaku, protože každá maska je na něco jiného a vy byste měli také věnovat speciální péči tomu, kterou si vyberete, podle typu vaší pleti.

Všechny tři jsou od Avonu a jejich řady Planet Spa, značky Avon nebo Oriflame moc nevyhledávám, ale na druhou stranu nemůžu popřít, že některé jejich výrobky patří k mému stálému inventáři. Jako například tyto masky, původně jsem je pořídila v nějaké akci 2+1 zdarma pro mamku k Vánocům a nakonec jsem se začala také používat a všechny jsem si velice oblíbila.




A teď už konkrétně k jednotlivým maskám:

Thailand lotus flower - toto je hloubkově čistící maska s thaijským lotosovým květem. Měla by vám důkladně vyčistit zanešené póry a odstranit přebytečný maz a nečistoty z pleti. Já nemůžu víc, než souhlasit. Když cítím, že je má pleť mdlá a jakoby "špinavá", nanesu tuhle masku na celý obličej (samozřejmě po klasickém vyčistění mleťovým mlékem nebo micelární vodou), nechám zhruba pět až deset minut zaschnout, než vám na obličeji zbělá a ztvrdne. Pak už stačí jen obličej pořádně omýt a nakonec dočistit tonikem a hydratačním krémem a nebudete se stačit divit, jak krásně vyhlazená a čistá vaše pleť bude :-)


Himalayan goji berry - druhá v pořadí je vyživující pleťová maska s výtažky z himalájských bylin. Tuhle masku jsem si oblíbila při příležitosti pravidelného sobotního či nedělního rozmazlování. To si většinou najdu víc času na to dát pleťovou a vlasouvou masku, nalakovat si nehty a tak. Navíc když v pátek nebo v sobotu někam vyrazíte, tohle je ideální prostředek, abyste pleť ošetřili po víkendové party a připravili na další start týdne. Krásně vám pleť hydratuje a zjemňuje. Použití doporučuji jako při předchozí masce, jen tahle je průhledná a na obličeji vám ani neztvdne ani nezaschne, klidně ji tam nachce i 15-20 min, ať má čas se všecko do pokožky vsáknout a pak umyjte.


White tea energising - tohle je slupovací maska s bílým čajem. Měla by ostranit odumřelé kožní buňky a zbytky nečistot. Já bych vám doporučila použít ji v kombinaci s peelingem. Nejprve pleť vyčistěte a zbavte odumřelých buněk peelingem a poté naneste tuto masku, která už dotáhne výsledek k maximálnímu efektu. Tuhle masku nanášejte opatrněji, vyhněte se obočí, protože tato maska se z gelové konzistence přemění na takovou "folii", kterou budete muset z obličeje sloupnout a pak je to trochu nepříjemné a mohli byste si pár chloupků vytrhat.



Na závěr už vám jen doporučuji všechny masky používat jen večer a podle potřeby, zpravidla však stačí jendou týdně, a udělat si z toho třeba takový malý rituál, protože je to přeci jenom nějaký proces v kůži a po kosmetice byste taky nevyrazili na party nebo rande, tady to platí stejně. Po masce byste měli dopřát pleti odpočinek a spánek je k tomu ta nejlepší příležitost, uvidíte, že z dlouhodobého hlediska vám za to pleť ještě poděkuje :-)

Jaké masky používáte vy? Nebo je úplně vynecháváte?

středa 19. září 2012

Tipy na dobré čtení

Včera jsem byla v kině na Expendables 2 a musím říct, že to byla pěkná akční "oddychovka" se spostou známých tváří, a i když Bruce Willis, Sylvester Stallone ani Jean-Claude Van Damme nejsou žádní mladíci, je na co se dívat! :D Ještě předtím jsem se ale stavila v knihkupectví, kde mě málem ranila mrtvice, protože mi nabídli speciální akci, že když se zaregistruji do jejich knižního klubu, dají mi slevu 50% až na tři knížky při prvním nákupu. No a co myslíte? Jistě, že jsem neměla problém si vybrat a tady se můžete podívat, co jsem nakoupila :-)


Hunger Games, Aréna smrti - Nedávno běžel v kinech stejnojmenný film, zatím jsem ho neviděla, ale chystám se na to hned po přečtení knihy

Promyšlené vraždyAgathy Christie  - pro fanoušky Agathy je to naprostá nutnost, již druhý díl, první se jmenoval Utajené zápisníky Agathy Christie

Prasklé zrcadlo - detektivka z řady Slečna Marplová od A.CH

Kolumbova záhada - naprostá novinka dobrodružné literatury

úterý 18. září 2012

Oční roll-on


Další z řady produktů Essence My skin, který jsem se rozhodla vám ukázat je tento chladivý okurkový roll-on.



Co slibuje výrobce?
Tento chladivý oční rol-on přináší rychlé vypnutí a intenzivní hydrataci kůže. Chladivý gel, obohacený o okurkový extrakt, redukuje kryhy pod očima a první známky únavy.

Co říkám já?
Abych pravdu řekla, nevím, jestli se k tomu dokážu objektivně vyjádřit. Je to první roll-on, který jsem vyzkoušela, a tak nemám s čím srovnávat. Ale jelikož jsem od něj neočekávala žádné zázraky, tak možná proto mě paradoxně docela mile překvapil. Nepoužívám ho každý den, protože na to dost zapomínám, ale určitě minimálně ob den ano nebo po vydatnější party :D Večer, když jdu spát, tak ho nanesu na dolní oční okolí i nadočnicový oblouk a nechám zaschnout a vstřebat se. Ráno se mi potom zdá, že je tam kůže hladší a jemnější a i korektor líp drží a kruhy pod očima jdou lépe zakrýt.
Myslím, ale že kdybych se probudila po opravdu probdělé noci, tak jen tohle mi nepomůže. Jistě je velice osvěžující a příjemný, ale pytle pod očima sám o sobě nevyzmizíkuje.




Jak už jsem řekla  nemám tolik s čím srovnávat, proto bych udělila 4/5. Příjemně ochladí, vůně je taky velice pěkná a nějaký efekt je taky patrný. Protože co se týče péče o oční okolí moc zkušeností nemám a zatím asi nehodlám investovat do něčeho dražšího, tento roll-on mi vyhovoval.


Používáte krémy na oči nebo roll-ony pravidelně? Zdá se vám, že zabírají?

pondělí 17. září 2012

Elle - Hypnose Star

Už jste si, milé dámy, koupily novou Elle? Místo slibovaného psaníčka, které se přesunulo do listopadového čísla, si můžete v Sephoře zdarma vyzvednout miniaturku nové řasenky od Lancome Hypnose Star. Tak utíkejte pro ni, dokud ještě jsou! Známe Sephoru, jak je na všechny akce připravená :D


Essence hydratační krém

Jako první ze slibovaných Essence výrobků jsem se rozhodla přinést vám Moisturizing cream-gel z řady My skin. 

Co slibuje výrobce? (koupila jsem ho v Něměcku, takže si tak volně překládám z aj a nj dohromady)

Tento energizující gel-krém je intenzivně hydratační a obsahuje světlo odrážející pigmenty, díky kterým nechává pleť rozjasněnou. vzácné aktivní látky, obohacené o limetku a okurku, nabízí pleti 24 hodinovou hydrataci a nechávají jí krásně svěží, jemnou a prozářenou. Obsahuje ochranu před UVA/UVB zářením a má nádhernou ovocnou vůni.

Měli bychom oplikovat ráno a večer na tvář, krk a dekolt.

Co si myslím já?
Tak abych byla upřímná tento krém mě zklamal na celé čáře. Vždycky jsem si přála řadu My skin vyzkoušet, podle mnohých je vynikající a podle mých dalších zrecenzovaných produktů poznáte, že opravdu celkem dobrá je, tento krém se však posunul až na dno mé kosmetické taštičky a myslím, že ho asi nevypotřebuji.


Abych ale začala nějak konstruktivně. Že má gelovo-krémovou texturu, no dobře. Mě se ovšem zdá spíše dost vodový a do pleti se mi opravdu špatně vsakuje. Musíte tedy roztírat, roztírat a roztírat a pak možná se tam něco vsákne, hned ale o několik desítek minut později se dostaví pocit pnutí, což je u hydratačního krému docela neobvyklé. Jaký je tedy stupeň hydratace? Pro mě nulový.

Co se týče prozáření, tak s tím můžu víc než souhlasit, jelikož krém obsahuje menší třpytečky, které, když ho dostatečně nevetřete, jsou na obličeji patrné, doporučila bych ho spíše na léto, kdy vyvolá zdání pěkně opálené zdravé tvářičky.

Jako poslední bod bych zmínila vůni, která je opravdu velice příjmemná okurková a velice svěží. Balení normálka, ani neurazí, ani nenadchne, ale co bych mohla po krému za 2 eura chtít že?

No suma sumárum, vyzkoušela jsem a to mi opravdu stačí. Nevím komu bych tento krém doporučila, protože pro suchou pleť by to byla tragédie a pro mastnou také, protože i ta potřebuje hydrataci a tenhle krém ji bohužel nezaručí.
Nechci ho úplně pomluvit, pro mladší holky, co mají pleť v pohodě, jen se rády něčím natírají pro lepší pocit (což vůbec není na škodu) bude asi dostačující, tam není důvod utrácet majlant za krémy. Já sama si taky nepotrpím na krémy za tisíce, ale když srovnám s mou oblíbenou péčí od Ryora, tak není co řešit.

Celkově bych ohodnotila  2/5   bodů za pěknou vůni a vcelku hezký obal, sama bych si ho už ovšem znova nepořídila.







Vyzkoušeli už jste řadu My skin? Máte podobně hroznou zkušenost s jakýmkoli jiným krémem?

sobota 15. září 2012

Nákupy v Německu

Do Německa jezdíme nakupovat poměrně často, máme to blízko a ten hlavní důvod je, že se tam dá sehnat mnoho věcí, na které byste u nás ani omylem nenarazili, nemluvě o tom, že je tam snad všechno levnější, ne jenom oblečení a kosmetika, ale i jídlo je tam levnější a nesrovnatelně kvalitnější, ne nadarmo se asi říká, že ČR je odpadiště západu, že :D

Oblečení vám nebudu fotit zvlášt, ukážu vám ho spíš až v nějakém outfitu, ale přináším fotku několika výrobků od Essence, které jsem si v Německu při poslední návštěvě pořídila a jelikož jsem měla už dost času na to, je otestovat, tak vám teď každý den přinesu jednu recenzi na jeden výrobek a řeknu vám, jak jsem s ním byla spokojena či nespokojena :-)

Můžete se těšit na chladivý oční roll-on, tónovací krém nebo hydratační pleťový krém.

Jezdíte také nakupovat za hranice? A co řada My skin od Essence, vyzkoušeli jste z ní už něco?

pátek 14. září 2012

New in

Znáte ten pocit, kdy se vám zdá, že nic nevychází? Že všechno o co se pokusíte, je prostě odsouzeno k zániku? Nic se nedaří a ani vyhlídky nejsou o moc lepší? Tak přesně takhle si připadám a jediná věc, která dokáže mojí ztrápenou dušičku aspoň trochu potěšit je nakupovací terapie... Když si uděláte něčím pěkným radost, protože nic jiného vám holt nezbývá. Proto jsem včera vyrazila do Sephory, abych na popud Rendy omrkla akci "staré za nové". Naprosto s ní souhlasím, že takové akce se musí pořádně využít, tak jsem si tam taky něco vybrala a protože si už teď nadávám, že jsem si toho mohla koupit víc, asi se tam ještě do konce týdne zastavím :D

A tady je můj nákup - vyměnila jsem tekutý make-up od Avonu za sypký minerální v odstínu peach a starou tužku na oči za tuto Crayon jumbo pencil v odstínu 05 beige.


                       Jako dárek jsem k tomu ještě dostala lízátko a nový make-up od Heleny Rubestein

Minerální make-up jsem ještě nikdy neměla, tak doufám, že si s jeho aplikací dobře poradím. A tuto tlustou tužku na oči už jsem si dlouho přála, když spěcháte krásně vám nahradí oční stíny, nebo jen projasníte oko tlustší linkou. Měla by být voděodolná, takže se nebojte, ozkouším a ještě do 30. září vám dám vědět, (to akce končí) jak mi co vyhovuje, abyste i vy měli šanci, si ještě pro něco zaběhnout :-)

Cestou domů jsem to ještě vzala přes DMko, kde měli ten nový hydratační krém od Dermacolu ve slevě za 179,-. Četla jsem na něj vcelku dost pozitivní reakce, tak jsem ho přihodila do košíku. Pak jsem vzala i tenhle třpytivý balzám na vlasy od Elséve, který slibuje údajně oslnivý lesk bez zatížení, a jelikož mám teď vlasy po létu a vysoušení dost mdlé, slibuji si od něj dost :D No a nakonec, když už jsem si koupila ten minerální make-up, tak abych měla něco spešl čím ho nanášet, koupila jsem i tenhle štětec (má být původně na pudr) od Catrice. Je úžasně měkkoučký, tak doufám, že to s ním půjde.



Maté už s těmito produkty nějaké zkušenosti? Vyhovuje vám minerální make-up?

úterý 11. září 2012

NYC baby pink lak na nehty

I když podle kalendáře už se k nám pomalu, ale jistě blíží podzim a my bychom měly pomalu vyměnit pastelové barvy za nějakou sexy vínově červenou nebo tmavě zelenou, rozhodla jsem se užít si ještě dnes poslední zbytky teplých slunečných paprsků a doladit k tomu i svoje nehty! Tenhle lak jsem si pořídila poměrně nedávno, když v Rossmannu probíhaly 25% na NYC kosmetiku. Žádný lak v takové barvě ještě nemám a i když ho využiju asi zas možná až na jaře, jeho koupě rozhodně nelituji. Nevím, jak vy, ale já se totiž vždycky neřídím barevným laděním ročních období :D

Barvu bych vám popsala jednodušše jako "baby pink" neboli dětsky růžovou s lehkou perletí, je to odstín 258 Prospect Park Pink.

 Jeho výdrž je poměrně obstojná, nepatřím mezi ty, co si kupují laky za několik stovek, protože nevěřím, že co do kvality budou extrémě lepší a nevadí mi si nehty častěji lakovat a zárověň tak barvy měnit. Barva je podle mě úchvatná a jediné, co bych mohla vytknout je fakt, že ač na lahvičce se píše "In a minute quick dry", tak rozhodně do minuty neuschne. Opravdu doporučuji chvíli počkat, protože napoprvé se mi na nehtech z peřiny udělal obtisk.
Už nějakou dobu používám jako podklad  allround talent od Essence studio nails a jsem s ním nadmíru spokojená. Všichni hrozně vychvalují better than gel nails, ale podle mě je možná tenhle ještě lepší a chudáček malý opomíjený. Když si nechcete lakovat nehty na barevno, můžete ho použít jen tak a během pár hodin vám nehty nádherně vybělí a poskytne jim úžasný lesk. Jako vrchní lak bych ho ale nepoužívala, protože je o něco "hutnější" a měl by vám nehty vyhladit, na vrch bych dala něco lehčího, ale to je na každém, co mu vyhovuje :-)

Chcete si i vy podržet ještě chvíli pocit léta, byť jen barvou na nehtech? :D

pondělí 10. září 2012

Dny Marianne

Ani já jsem se nenechala zahanbit a o víkendu vyrazila na megavelké nákupy, během nichž všechny majitelky slevových kupónků z časopisu Marianne zažívaly doslova "zářijové Vánoce" :D Kosmetiky jsem doteď nakupovala poměrně hodně, jelikož se od konce září stěhuju napolo na kolej do Prahy. (Co nevidět se tu rozhodně objeví článek na téma, co jsem si s sebou musela sbalit na kolej :-) Proto jsem se rozhodla, že si přece musím koupit i nějaké nové oblečení, abych v naší metropoli dostatečně zazářila :-)

Přináším vám tedy fotky toho, co jsem během dní Marianne nakoupila, doufám, že omluvíte mizernou kvalitu, ale můj foťák není nejlepší a já jsem taky uplný nováček, co se týče bloggování :-)

Všechno pohromadě, ještě nevybaleno :-)


 Orsay - barevných svetříků není na podzim nikdy dost a malinová kabelka rozzáří nějaký nude outfit

H&M - na fotce vypadá tričko růžově, ve skutečnosti je spíše lososové a lehká krajka na rukávech mu dodává šmrnc; bílý oversized svetr s perleťovými proužky mě zaujal na první pohled, protože jsem milovnice především pohodlného oblečení; mentolové tílko už taky nebude problém s čímkoli zkombinovat :-)
U šperků poslední dobou nejvíc vyhledávám peříčka, proto to ani tentokrát nebyla vyjímka :-)

Tohle je můj nákup z Kenvela, sice tam nebyla sleva z Marianne, ale bylo mi líto to sem nedát, protože tam mají i tak pěkné slevy, kalhoty za 350,- a podprsenka za 99,-

A nakonec už přidávám fotky kožené bundy s kožíškem z Reserved, která má parádní střih a je hrozně příjemná a bot z CCC, které jsem už dlouho sháněla a jsou naprosto dokonalé. Mohlo by se stát, že podpatek je totálně vražedný, ale jelikož je i podrážka na špičce vysoká, tak to není tak hrozný :-)
Hlavní je, že když jsem si to obojí na sebe vzala, připadala jsem si jako bych právě přiletěla z Manhattanu z natáčení GossipGirl :D

About me

Instagram

Popular Posts

Flickr Images